lördag 18 augusti 2018

Nellie och resa i hisorien tecken (Sverige)

Chihuahuan trippar fram med huvudet högt och tar för givet att den är, om inte störst, så i alla fall bäst och vackrast
Ja så har den sista av bokade hundar kommit för den här hösten. Nellie den lilla Chihuahuan. 1 år gammal och lite skygg än så länge men hon åt sin mat i går kväll. Ett bra tecken. Hon ska vara med oss i 3 hela veckor. Inget pass har hon så vi blir i Sverige. Fast mina tankar har att vi ska göra en resa i vårt eget land.
Först i dag blir det ett besök i Tyresta nationalpark där det setts Havsörn.


Att bli turist hemma i Sverige. Vad finns att upptäcka? Vi ska börja med att åka till Skövde. Därintill finns ett fint vandrarhem att bo på. Mina tankar går till att besöka
Tiveden en nationalpark med otroligt fina vyer. Har varit där en gång tidigare med syster och systers grabbar. Nu tänkte jag man kunde studera det lite närmare under en picknick. Tänk att en liten Chihuahua är en avkomma från varg!

Den nuvarande skandinaviska vargstammen är kraftigt inavlad vilket hotar populationen. Det skulle behövas större genetisk variation inom stammen och det är också vad Sverige har fattat politiska beslut om att åtgärda. Ett vargpar som flyttades till Tivedens nationalpark har blivit en viktig pusselbit i det här arbetet, inte minst efter att de fött fem valpar. Det har dock blivit ett dramatiskt år för Tiveden-familjen. Källa http://www.natursidan.se/nyheter/de-viktiga-tiveden-vargarnas-dramatiska-ar/

Hornborgasjön Väl tilltagen parkeringsplats, vilket är mycket bra. Flera markerade vandringsvägar i olika längder! Väl förberett med trägångar ut till fågelskådarplats, välplanerat och fint. Även bänkar och bord på vägen. Rekommenderar ett besök på hösten, vackra färger på träden och mycket fridfullt! 
Sedan får vi se vad vi hinner med.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar