söndag 12 augusti 2018

Mat Måndag

1 st Fazer Aktivt flerkorn (5 SP)
2 tsk Fjälbrynt hushållsost stark
2 skivor rökt kalkon, Ica
gurkskivor
2 stekta ägg
banan
äpple

Totalt 5 SP/port.

Middag/Lunch

Köttfärspanna med potatis  4 port

400 g färs 10% (20 SP) 1 gul lök, finhackad
8 potatisar, ca 700 g (16 SP
salt
peppar
2 dl buljong
1 msk senap (1 SP)
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 5% (7 SP)
persilja
Bryn färsen i lite smör.
Tillsätt den hackade löken och låt det steka med tills löken är klar.

Skala och skiva potatisen i skivor.
Tillsätt potatisen i pannan med färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ihop buljong, senap och tomatpuré och häll i det i pannan.
Blanda runt och låt det sedan stå och småputtra i 20 min, tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.

Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
Strö över finklippt persilja.


Mellis

1 ägg 
2 skivor Finn crisp – 1 SP
20 g philadelphiaost light – 1 SP
salladskrydda
apelsin/clementin
Totalt 2 SP
Middag/Lunch 2 port
Rostbiffsallad


250 g Rostbiff
3 st Morot, 2-3
5 st Rödbetor, färska, 4-5
1 st Lök, rödlök
2 tsk Rapsolja
100 g Sallad, salladsmix
250 g Cottage cheese, naturell 1,5%
3 msk Persilja, 2-3 msk bladpersilja




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar