1 st Fazer Aktivt flerkorn (5 SP)
2 tsk Fjälbrynt hushållsost stark
2 skivor rökt kalkon, Ica
gurkskivor
2 stekta ägg
banan
äpple
2 tsk Fjälbrynt hushållsost stark
2 skivor rökt kalkon, Ica
gurkskivor
2 stekta ägg
banan
äpple
Totalt 5 SP/port.
Middag/Lunch
Köttfärspanna med potatis 4 port
400 g färs 10% (20 SP)
1 gul lök, finhackad
8 potatisar, ca 700 g (16 SP)
salt
peppar
2 dl buljong
1 msk senap (1 SP)
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 5% (7 SP)
persilja
8 potatisar, ca 700 g (16 SP)
salt
peppar
2 dl buljong
1 msk senap (1 SP)
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 5% (7 SP)
persilja
Bryn färsen i lite smör.
Tillsätt den hackade löken och låt det steka med tills löken är klar.
Tillsätt den hackade löken och låt det steka med tills löken är klar.
Skala och skiva potatisen i skivor.
Tillsätt potatisen i pannan med färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ihop buljong, senap och tomatpuré och häll i det i pannan.
Blanda runt och låt det sedan stå och småputtra i 20 min, tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.
Tillsätt potatisen i pannan med färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ihop buljong, senap och tomatpuré och häll i det i pannan.
Blanda runt och låt det sedan stå och småputtra i 20 min, tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.
Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
Strö över finklippt persilja.
Strö över finklippt persilja.
Mellis
1 ägg
2 skivor Finn crisp – 1 SP
20 g philadelphiaost light – 1 SP
salladskrydda
apelsin/clementin
Totalt 2 SP
Middag/Lunch 2 port
Rostbiffsallad
Rostbiffsallad
250 g Rostbiff
3 st Morot, 2-3
5 st Rödbetor, färska, 4-5
1 st Lök, rödlök
2 tsk Rapsolja
100 g Sallad, salladsmix
250 g Cottage cheese, naturell 1,5%
3 msk Persilja, 2-3 msk bladpersilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar