onsdag 29 augusti 2018

Morotsrulltårta



Ca 16 bitar
Fyllning
  • 300 g färskost, t ex Phila­delphia, rumsvarm
  • 120 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ citron, saften
Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk mald ingefära
  • ¼ tsk muskot, riven
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4 dl morötter, rivna
Strösocker till rullningen
  1. Fyllning: Blanda alla ingredienserna till fyllningen väl.
  2. Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, 30 x 35 cm.
  3.  Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt oljan och vaniljextraktet under vispning.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen och tillsätt de rivna morötterna. Rör till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspapperet. Grädda bottnen mitt i ugnen i 9–11 min.
  6. Ta ut bottnen och stjälp upp den på ett bakplåtspapper sockrat med strösocker. Dra försiktig bort papperet som kakan gräddats på och låt den svalna.
  7. Bred ut fyllningen över bottnen och rulla ihop tårtan från den kortare sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar