Ca 16 bitar
Fyllning
- 300 g färskost, t ex Philadelphia, rumsvarm
- 120 g smör, rumsvarmt
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- ½ citron, saften
Botten
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 tsk vaniljextrakt
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk mald ingefära
- ¼ tsk muskot, riven
- 2 tsk mald kanel
- 1 ½ dl vetemjöl
- 4 dl morötter, rivna
- Fyllning: Blanda alla ingredienserna till fyllningen väl.
- Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, 30 x 35 cm.
- Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt oljan och vaniljextraktet under vispning.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen och tillsätt de rivna morötterna. Rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten jämnt över bakplåtspapperet. Grädda bottnen mitt i ugnen i 9–11 min.
- Ta ut bottnen och stjälp upp den på ett bakplåtspapper sockrat med strösocker. Dra försiktig bort papperet som kakan gräddats på och låt den svalna.
- Bred ut fyllningen över bottnen och rulla ihop tårtan från den kortare sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar