tisdag 30 oktober 2018

Sushi Bowl Det är Det är sushi. I en skål.

               Ni som älskar Sushi, se hit

En till himla fin sak med en sushi bowl är att man lätt gör om proportionerna till att exakt 100% utav innehållet är det mumsigaste. Ni vet, inte 90% ris och någon vilsen firre på toppen, utan här har man fria händer att fylla precis hela skålen med bara det man gillar allra bäst. Återigen: genialt.

Det som slutligen lyfter hela rätten ytterligare en nivå (det vill säga man hamnar då någonstans bland stjärnorna i galaxen vi kallar mathimmelen) det är dippen. Till en sushi bowl bör man ha en riktigt god dipp. Såklart! Förslagsvis en spicy variant med chili och vitlök och sådant gott, som balanseras upp med fräsch lime och lite sött. Jag gjorde en jordnötsdipp, för det är min favvo all time!

Ris, Lax, Gurka, avocado, broccoli & purjolök (+äppelcidervinäger+tamari+salt+sesamfrön) 
strimlat nori-ark

Dippen 

jordnötsmjöl, tamari ,lime, en nypa socker, sriracha (en stark cillisås) vitlök en skvätt vatten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar