Koreansk bibimbap.
1 kycklingfilé marinerad i soja sesamolja vitlök. Lite socker.
Broccoli marinera på samma sätt som ovan.
Gochujang är en sås som tillbehör.
1 msk sambal oelek.
1 msk misopasta.
1/2 msk joja (gärna Tamari)
1 tsk sesamolja
TILL SERVERING
ris, kokat enligt förpackningens anvisningar
stekt ägg
snabbpicklad rödlök (tunt skivad rödlök + äppelcidervinäger +lite socker
chilimarinerad zucchini (tunt skivad zucchini + vinäger + hackad chili +lite socker + salt
- Skär kycklingen tunt, rör ihop resterande ingredienser till en marinad, och låt kycklingen ligga däri medan du gör resten. Stek sedan, precis innan servering, i stekpanna på hög värme.
- Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
- Förbered zucchini och snabbpicklad rödlök (dessa kan du med fördel förbereda i förväg, jag har nästan alltid en laddning picklad rödlök i kylen – passar till allt!)
- Skär broccolibuketterna i tunna skivor. Rör ihop marinaden, lägg i broccolin och ställ åt sidan/in i kylen.
- Rör ihop ingredienserna till din gochujang(-ish).
- Stek ägget på ena sida.
- Dags att servera! Lägg ris i botten av en djup skål, lägg på de olika grönsakerna och kycklingen var för sig, toppa med det stekta ägget och servera med gochujang.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar