måndag 10 september 2018

Sova i egen säng

Rena lakan

Bildresultat för nyckelpigor
Nu är det städat igen. Nelli har åkt hem. Hon har varit en väldigt rar hund. Renlig, kärvänlig och kanske lite skällig men inte inne. Där har hon varit tyst och lugn bara hon fick vara nära. Nära i soffan, nära i sängen. Eftersom veckorna gick kändes det som om hon växte. Vilket naturligtvis var inbillning. Hon tog bara lite mera plats. I soffan och sängen. Under täcket i början av natten. Sedan ovanför täcket resten av natten. Efter en vecka bestämde hon sig för att hon inte kunde sova utan sitt gossedjur. En KANIN. Under täcket och ovanför. Som att vara barnvakt till en 1 1/2 åring.

Hon ville gärna gå själv ute. Fast inte var som helst. Det skulle vara lugna ställen utan för mycket andra hundar och människor.  Jag har besökt många parker nu. De flesta slottsparker i närheten av Stockholm. Finast var/är  Tullgarn slott utanför Trosa. Fast även Tyresö slott får bra poäng både av mig och Nelli.
Så var det här med maten.....det är den som gjort att jag tycker att det är skönt nu när den tiden är över. Matte har ju skämt bort den lilla. För att hon ska äta. Matat vid matbordet tex, eller vid soffan eller i sängen.
Jag valde bort sängen men ute gick det bra med grillad kyckling. Hon vägrade att äta den mat som matte haft med sig. Man såg hur hon fick kväljningar och försökte gräva ner maten under en matta.
Jag kom på att hamburgare och Max kycklingburgare gick också bra. Skönt för det var ju lite kolhydrater i det också. Sedan är det ju så att hundar precis som vargar kan omfördela protein i kroppen till kolhydrater. FAST DET HÄR KÄNDES INTE RÄTT! Visserligen behöver man inte ge dem torrfoder hela tiden men om hon  åtminstone  hade ätit hundmat på konserv! Nejdå den försökte hon också gräva ner under mattan. Tänkte inte på att jag såg!
En dag åkte vi mot Uppsala för att hitta till Wiks slott. En bra vägbeskrivning men kartläsaren missade något. Så vi hamnade i Gamla Uppsala. Vid vikingagravarna. Solen gassade och lilla Nelli skuttade glatt på. Det var en del turister där så hon fick åka i väskan i bland. En grillad kyckling hade vi med oss, bröd och dricka.

Den här dagen var det nyckelpigornas dag. De var överallt. På oss, i gräset och luften.  En nyckelpiga är söt men när de blir för många är det inte så roligt längre. Så vi blev inte kvar så länge.
Fast vi har många fina minnen av våra veckor med NELLI


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar